Zmogljivosti, organi in anatomija

Za izdelavo, hranjenje in prevoz spermijev (moških reproduktivnih celic) in zaščite tekočine (semena) so organi moškega reprodukcijskega sistema specializirani za naslednje lastnosti: znotraj penisa se izdeluje gobasto tkivo, ki se lahko poveča in sklene . Vsak spolni odnos ima svoj osebni edinstveni reproduktivni sistem. Izločanje testosterona s pomočjo intersticijskih celic testisov povzroči rast in razvoj mezonefričnih kanalov v moških sekundarnih spolnih organih.

Ko se rodi otrok, ima vse elemente njegovega reprodukcijskega sistema na mestu, vendar pa ni do pubertete, ki jo je sposoben razmnoževati. Prostata proizvaja velik del tekočine, ki tvori seme. Fantje na splošno lahko razkrivajo vprašanja reproduktivnega sistema. V človeškem reprodukcijskem procesu gre za dve vrsti spolnih celic ali gamet (izrazito: gah-meetz).

Spermatogeneza je proces proizvodnje sperme in poteka v testisih in epididimisu odraslih moških. Znotraj testisov so zvite cevi, ki so označene kot seminiferne tubule. To oplojeno jajce se zdaj imenuje zygote (izgovarjano: zy-koza) in vsebuje štirideset šest kromosomov – polovico od jajc in polovico iz sperme. Nato se penis podaljša, rastejo pa se tudi spiralne vezikule in prostate.

Znotraj pripomočkov se razvijajo spolni organi, večina pa izhaja iz dveh načinov embrionalnih kanalov. Med spolnim vzburjenjem kontrakcije poganjajo spermo v vas deferens. Moški erekciq pomožni organi izhajajo iz mezonefričnih (wolfian) kanalov. Postavitev penisa povzroči, da se poveča v merjenju in se razvije v turgidno. Testice (testes): to so ovalni organi o merjenju ogromnih oljk, ki ležijo v mošnjici, na obeh straneh pritrjene z zgradbo, ki se imenuje spermična žica.

Uretra poteka s pomočjo prostate in konča na zunanji uretralni ustnici, ki se nahaja na konici penisa. Večina vrst ima dva spola: moške in ženske. Pripravlja modreke (znane tudi kot testice), pa tudi številne živce in krvne žile. Težave, ki vplivajo na penis, vključujejo naslednje: ko se puberteta začne, običajno med 9 in 15 letom, se hipofiza (izgovorjena: pih-too-uh-ter-ee) žleza – ki je nameščena blizu možganov – izloča hormone, ki spodbujajo testi za testosteron.

Vsak testis se nahaja v svoji torbi na enem vidiku mošnje in je povezana z želodcem s spermatičnimi vrvicami in kremasternimi mišicami. Za razliko od dekleta, večina človekovega reprodukcijskega sistema leži zunaj svojega telesa. Uretra je kanal, ki nosi semen na površino telesa s penisom. Moška gameta ali sperma in ženske gamete, jajce ali jajčne celice se srečujejo v ženskem reprodukcijskem sistemu, da ustvarijo povsem novo osebo.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *